File de salau ca la Eforie Sud
File de salau pane cu cartofi natur, verdeata si capere. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Turta de praz
Tipic olteneasca, imposibil sa nu te multumeasca.
Ingrediente
- 800 g de praz;
- 250 g de faina;
- 175 g de unt;
- 2 galbenusuri de ou;
- sare si piper.
Mod de Preparare Turta de praz
- se face un aluat din faina, 125 g de unt, 1 galbenus de ou, 1 jumatate de lingurita de sare si putina apa, cat sa iasa fraged;
- se face o bila si se lasa la rece (dar nu in frigider);
- se taie prazul in bucati de 2-3 cm, se fierbe in apa sarata 10 minute, apoi se caleste inca 10 minute in 50 g de unt, cu sare si piper;
- se bate al doilea galbenus cu smantana si se adauga peste praz;
- aluatul se separa in 2 parti inegale: partea mai mare se intinde, se pune intr-o tava si se umple cu prazul calit, iar apoi se acopera cu a doua foaie de aluat, lipindu-se marginile celor doua foi cu putina apa;
- se inteapa placinta cu o scobitoare si se pune la cuptor pana se rumeneste.
Mod de servire
Se poate servi cu vin alb, sec.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.