Ciorba de fasole cu afumatura
Ciorba de fasole cu carnati afumati si costita, imbogatita cu fidea si cimbru. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Tocana cu rosii
Un pranz delicios, chiar de nu esti pofticios.
Ingrediente
- 1 kg de carne de vita ori de porc (piept, gat, coaste) sau de pasare tanara;
- 5 cepe;
- 1 kg de rosii rascoapte (sau 1 pahar de bulion);
- 2 linguri de untura (ulei);
- 1 lingurita de faina;
- patrunjel sau marar;
- 1 lingura de smantana;
- sare si piper, dupa gust.
Mod de Preparare Tocana cu rosii
- carnea se taie bucati si se pune la prajit in untura (ulei);
- ceapa se toaca pestisori si se pune peste carne; cand a prins culoare, se stinge cu putina apa, se acopera si se lasa sa fiarba, la foc mic; din cand in cand, se adauga apa fierbinte, sa nu se arda;
- rosiile se paseaza;
- cand carnea s-a fragezit, se adauga rosiile pasate (sau bulionul), sare si piper, apoi se presara faina ploaie, se amesteca si se da la cuptor, sa se lege sosul;
- la sfarsit, se adauga patrunjelul sau mararul tocat si smantana.
Mod de servire
Se serveste cu mamaliga si un pahar de vin alb, demisec.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.