Ciuperci umplute ardelenesti
Ciuperci umplute cu amestec de carne, orez si verdeata, acoperite cu sos de smantana. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Toba ardeleneasca
Toba ardeleneasca de porc, fiarta cu boabe de piper, foi de dafin si vin.
Ingrediente
- 1 stomac de porc bine curatat sau un mat gros;
- 500 g de carne fleica;
- 2 limbi de porc;
- 2 urechi de porc;
- 2 rinichi de porc;
- 250 g de slanina cu sorici;
- 2-3 frunze de dafin;
- 1 lingurita de boia iute;
- 1 pahar cu vin;
- piper boabe;
- sare si piper macinat.
Mod de Preparare Toba ardeleneasca
- carnurile, in afara de fleica, se taie fasii cat mai subtiri si lungi, apoi se freaca cu sare, piper macinat si boia iute, intr-un castron;
- se pun dupa aceea la fiert in apa rece doar cat sa le acopere, cu boabe de piper si o foaie de dafin; se lasa un sfert de ora, apoi se adauga si fleica si se mai lasa;
- cand s-au fiert toate, se scot carnurile, fleica se taie fasii, in lung, si se lasa putin la racit;
- se umple stomacul (matul) cu toate, dar cat mai in lung si nu foarte indesat;
- se umple cu zeama, se leaga bine matul si se pune la fiert in apa cu boabe de piper, foaie de dafin si vin, timp de o jumatate de ora, timp in care se inteapa, din cand in cand.
Mod de servire
Se serveste cu sos de hrean si ardei iuti murati.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.