7,297 oferte
3,178 obiective

Praz umplut

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-08-10
7.6/10 din 9 voturi


Descriere Praz umplut

Toti amatorii de praz nu ar trebui sa treaca cu vederea aceasta reteta gustoasa.

Ingrediente

  • 1 ½ kg de praz;
  • 500 g carne de vitel tocata;
  • 500 ml supa de vita;
  • 2 oua;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • 1 lingurita de miere;
  • 50 g de piure de ardei gras si rosii;
  • 100 g de unt;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Praz umplut

  • se spala si se taie prazul, partea alba a acestuia, in bucati de aproximativ 8 cm si se scoate apoi miezul;
  • se toaca miezul si se adauga amestecului din carne tocata, oua, sare si piper;
  • se umplu "tevile" de praz si se rumenesc in unt, se sting cu supa fierbinte de vita si cu vin alb, amestecat cu piure de rosii, ardei si miere, apoi se lasa la fiert aproximativ o ora, la foc mic;
  • cand zeama a scazut, se pun la cuptor la foc potrivit, sa se rumeneasca timp de 10 minute.

Mod de servire

Se pot servi cu unt pus deasupra sau cu smantana.

+ adauga comentariu pentru Praz umplut COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania