Parjoale moldovenesti
Adevaratele parjoale moldovenesti au un gust autentic daca se aleg cantitati egale de carne, neaparat vitel si porc, trecuta prin masina de tocat de doua ori. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Parjoale moldovenesti
Adevaratele parjoale moldovenesti au un gust autentic daca se aleg cantitati egale de carne, neaparat vitel si porc, trecuta prin masina de tocat de doua ori.
Ingrediente
- 500 g carne de vitel;
- 350 g miez de paine;
- 4 oua;
- 200 g de pesmet (sau malai);
- 500 g ceafa porc;
- 2 cepe mari;
- 300 g unt;
- 150 ml lapte;
- marar si patrunjel;
- 1 cartof;
- piper si sare.
Mod de Preparare Parjoale moldovenesti
- se toaca carnea;
- se inmoaie painea in lapte si se stoarce;
- e toaca foarte marunt ceapa, dupa care se caleste in unt la foc mic;
- se toaca marunt patrunjelul si mararul;
- se rade cartoful pe razatoare mica;
- se bat ouale;
- carnea macinata, painea, ceapa, ouale, cartoful, 100 g de unt, mararul si patrunjelul se amesteca bine si se pun piper si sare dupa gust;
- se pune intr-o farfurie pesmet fin sau malai;
- cu o lingura mare se ia cate o masura din amestec, se tavaleste prin pesmet si se turteste la 1 cm grosime, dupa care se alungeste (sa fie forma sferica) si se prajesc in unt incins, in tigaie acoperita, pe foc mic;
- se urmareste sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Mod de servire
Se pot servi impreuna cu garnitura din piure de cartofi sau varza calita si un pahar de vin rosu.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
daca tipa asta are pretentii ca e bucatar eu ca , bucatar ma impusc cu satarul