Ostropel cu piept de pui
Ostropel de piept de pui, cu ceapa, usturoi, bulion si vin alb. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Paine de casa cu lapte
Painea este un aliment popular preparat cu ingrediente minime, cum ar fi faina de grau, apa si sarea, toate sub actiunea drojdiei, ingredientul de dospire. In regiunea Banatului aluatul de paine se plamadeste cu lapte cald, devenind pufos si fraged.
Ingrediente
- 1 kg faina alba;
- 1 lingurita de sare;
- 2 cesti mari de lapte;
- 1 nuca de drojdie.
Mod de Preparare Paine de casa cu lapte
- drojdia se dizolva in lapte caldut;
- se cerne faina, iar in mijloc se creaza o scobitura unde se toarna laptele cu drojdia dizolvata;
- se adauga praful de sare si apoi se framanta;
- se incorporeaza treptat lapte cald, pana cand aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului;
- se lasa sa dospeasca 30 minute;
- se imparte aluatul in bucati egale, potrivite, li se da forma alungita cu sucitorul si se presara deasupra lor sare, mac sau chimen;
- se coc in tava unsa si presarata cu faina, aproximativ 1 ora, la foc potrivit, pana se rumenesc.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.