Tuslama de burta
O mancare dobrogeana din burta si carne de vita. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Musaca de Post
Musacaua face parte din randul preparatelor culinare variate pentru ca se poate jongla cu ingredientele dupa preferinta, in functie de ce anume se afla in camara sau in frigider.
Ingrediente
- 1 kg de vinete;
- 1 kg de cartofi;
- 3 cepe;
- 1 legatura de patrunjel;
- 1 legatura de marar;
- 1 kg de rosii;
- 1 ardei gras;
- 1 paharel de vin alb;
- 1 pahar de pesmet;
- o ceasca de untdelemn;
- sare si piper dupa gust.
Mod de Preparare Musaca de Post
- se curata cartofii, se taie rondele, dupa care se pun la prajit, pe ambele fete intr-o tigaie;
- se taie vinetele si rosiile in forma de cubulete;
- se toaca marunt ceapa, ardeiul si verdeata;
- umplutura: intr-o tigaie se pune la calit ceapa, timp de cateva minute, dupa care se adauga treptat vinetele, ardeiul, rosiile tocate, mararul, sarea, piperul, vinul; se lasa toate la calit si apoi se cerne putin pesmet;
- se unge o cratita cu ulei si se alterneaza straturile de cartofi prajiti cu cele de umplutura, pana sa ajunge la ultimul strat care trebuie sa fie de cartofi; peste acesta se pun rosiile feliate;
- se pune la cuptor 30 de minute, dupa care se presara patrunjel.
Mod de servire
Se serveste cu un pahar de Riesling demisec.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.