7,297 oferte
3,178 obiective

Tipuri

Retete de altadata

Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca, un preparat traditional pentru zona Moldovei, va avea un gust de neuitat daca se va folosi un ceaun de tuci si va fi servit cu branza de oi framantata sau cas. ...

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)

Ghiveci de mamaliga

Reteta adaugata de catre admin in data de 2017-03-30
4.8/10 din 6 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ghiveci de mamaliga

Mancare de toamna, gatita la ceaun, in special in zona de frontiera dintre judetele Gorj si Caras.

Ingrediente

  • mamaliga;
  • 250 g de ciuperci fierte;
  • 250 g de dovlecei;
  • 250 g de vinete;
  • 250 g de varza;
  • 250 g de conopida;
  • 400 g de rosii;
  • 250 g de fasole verde;
  • 3 ardei grasi;
  • 1 capatana de usturoi;
  • 300 ml bulion de rosii;
  • 5 oua;
  • 250 g de cascaval ras;
  • 100 g de unt (sau ulei);
  • 1 cana cu smantana;
  • cimbru, marar, leustean;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Ghiveci de mamaliga

  • se pune untul (uleiul) pe fundul ceaunului si un strat de mamaliga de 1-2 cm grosime;
  • se adauga un strat de rosii (250 g), ardei gras, ciuperci;
  • smantana, bulionul, ouale, cimbrul, sarea si piperul se bat impreuna si se toarna o treime din sosul obtinut peste ce este deja in ceaun;
  • se adauga un nou strat de mamaliga, apoi unul de dovlecei, varza, conopida si vinete; se toarna iarasi sos;
  • un alt strat de mamaliga, apoi rosiile ramase taiate felii si usturoiul pisat;
  • urmeaza al patrulea strat de mamaliga, peste care se presara cascavalul si se acopera totul cu sosul ramas;
  • se da la cuptor, la foc mic, acoperit timp de 20 de minute, apoi inca 10 descoperit.

Mod de servire

Se poate servi cu sos de smantana cu marar si asezona cu muraturi.

+ adauga comentariu pentru Ghiveci de mamaliga COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania