Tochitura moldoveneasca
Tochitura moldoveneasca, un preparat traditional pentru zona Moldovei, va avea un gust de neuitat daca se va folosi un ceaun de tuci si va fi servit cu branza de oi framantata sau cas. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Ghiveci de mamaliga
Mancare de toamna, gatita la ceaun, in special in zona de frontiera dintre judetele Gorj si Caras.
Ingrediente
- mamaliga;
- 250 g de ciuperci fierte;
- 250 g de dovlecei;
- 250 g de vinete;
- 250 g de varza;
- 250 g de conopida;
- 400 g de rosii;
- 250 g de fasole verde;
- 3 ardei grasi;
- 1 capatana de usturoi;
- 300 ml bulion de rosii;
- 5 oua;
- 250 g de cascaval ras;
- 100 g de unt (sau ulei);
- 1 cana cu smantana;
- cimbru, marar, leustean;
- sare si piper.
Mod de Preparare Ghiveci de mamaliga
- se pune untul (uleiul) pe fundul ceaunului si un strat de mamaliga de 1-2 cm grosime;
- se adauga un strat de rosii (250 g), ardei gras, ciuperci;
- smantana, bulionul, ouale, cimbrul, sarea si piperul se bat impreuna si se toarna o treime din sosul obtinut peste ce este deja in ceaun;
- se adauga un nou strat de mamaliga, apoi unul de dovlecei, varza, conopida si vinete; se toarna iarasi sos;
- un alt strat de mamaliga, apoi rosiile ramase taiate felii si usturoiul pisat;
- urmeaza al patrulea strat de mamaliga, peste care se presara cascavalul si se acopera totul cu sosul ramas;
- se da la cuptor, la foc mic, acoperit timp de 20 de minute, apoi inca 10 descoperit.
Mod de servire
Se poate servi cu sos de smantana cu marar si asezona cu muraturi.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.