Snitel de pui cu ciuperci
Snitelul, unul dintre preparatele remarcabile ale bucatariei austriece, reprezinta intotdeauna un rasfat regesc pentru zona Banatului, o reteta populara, savuroasa si usor de pregatit. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Galuste dospite, cu magiun de prune
Reteta adaugata de catre
admin in data de
2011-11-15
5 voturi
din Descriere Galuste dospite, cu magiun de prune
Galuste dospite, cu magiun de prune, presarate cu mac si zahar pudra.
Ingrediente
- 300 g de faina;
- 1/2 cub de drojdie proaspata;
- 2 linguri de zahar;
- 125 ml de lapte;
- 120 g de unt;
- 1 ou;
- 1 lamaie;
- 1 lingurita de zahar vanilat;
- 150 g de magiun de prune;
- 1 lingurita de rom;
- 75 g de mac macinat;
- 8 lingurite de zahar pudra.
Mod de Preparare Galuste dospite, cu magiun de prune
- se cern 250 g faina intr-un castron mare si se face o adancitura la mijloc, in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in laptele caldut, amestecata cu zaharul si o lingura de faina;
- se framanta un aluat, apoi se presara putina faina, se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc caldut, aproximativ 15 minute;
- dupa aceea, se incorporeaza in aluat 20 g de unt, oul, romul, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat, framantand bine; se acopera din nou cu servetul si se lasa sa creasca inca o jumatate de ora;
- dupa ce a crescut bine, se face un sul din aluat, care se taie in 6 bile egale;
- se pudreaza fiecare bila in parte si se pune in centru magiun (cate 2 lingurite);
- se aduna aluatul peste magiun si se formeaza galustele, care trebuie lasate sa creasca inca 30 de minute pe planseta presarata cu faina;
- galustele se aseaza apoi intr-o sita si se introduc intr-o oala cu 2-3 l de apa clocotita, fierbandu-se in aburi cca. 25 de minute; la nevoie, se mai adauga apa, iar galustele se incearca cu o scobitoare (sunt fierte atunci cand nu mai ramane aluat pe aceasta);
- cand sunt gata, se scot pe o farfurie; deasupra se toarna restul de unt topit si se presara mac si zahar pudra.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.