7,297 oferte
3,178 obiective

Galuste cu prune

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-28
10.0/10 din 3 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Galuste cu prune

Gombotii, dupa cum le spun secuii si maghiarii sunt absolut delicioase si stapanesc pofta de dulce numaidecat.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi;
  • 300 g de faina;
  • 2 oua;
  • 500 g de prune;
  • 50 g de pesmet alb;
  • 300 g de unt;
  • 200 g de pesmet fin;
  • 150 g de zahar vanilat;
  • praf de scortisoara;
  • sare.

Mod de Preparare Galuste cu prune

  • se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina;
  • se framanta bine faina cu cartofii, ouale si un varf de cutit de sare;
  • se intinde aluatul pana la o grosime de 0.5 cm;
  • se taie bucati cu gura unei halbe;
  • se pune o oala de apa cu 1 lingurita de sare la fiert;
  • se scot samburii prunelor;
  • se freaca zaharul vanilat cu scortisoara si pesmet alb;
  • se presara zaharul in prune;
  • se pune pesmetul la prajit in unt;
  • se inveleste pruna in aluat, se lipeste bine si se rotunjeste;
  • se pun galustele la fiert in apa clocotita;
  • cand galusca s-a ridicat si pluteste, se scoate cu spumiera si se da in pesmetul prajit, apoi in zaharul vanilat;
  • se pun, intr-o tava unsa cu unt, un sfert de ora la cuptor, la foc foarte mic;
  • se mai presara zahar vanilat.

Mod de servire

Se servesc fierbinti.

+ adauga comentariu pentru Galuste cu prune COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania