Budinca de legume
Budinca de morcovi, mazare, conopida si ciuperci, presarata cu cascaval ras. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Galuste cu prune
Gombotii, dupa cum le spun secuii si maghiarii sunt absolut delicioase si stapanesc pofta de dulce numaidecat.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi;
- 300 g de faina;
- 2 oua;
- 500 g de prune;
- 50 g de pesmet alb;
- 300 g de unt;
- 200 g de pesmet fin;
- 150 g de zahar vanilat;
- praf de scortisoara;
- sare.
Mod de Preparare Galuste cu prune
- se fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina;
- se framanta bine faina cu cartofii, ouale si un varf de cutit de sare;
- se intinde aluatul pana la o grosime de 0.5 cm;
- se taie bucati cu gura unei halbe;
- se pune o oala de apa cu 1 lingurita de sare la fiert;
- se scot samburii prunelor;
- se freaca zaharul vanilat cu scortisoara si pesmet alb;
- se presara zaharul in prune;
- se pune pesmetul la prajit in unt;
- se inveleste pruna in aluat, se lipeste bine si se rotunjeste;
- se pun galustele la fiert in apa clocotita;
- cand galusca s-a ridicat si pluteste, se scoate cu spumiera si se da in pesmetul prajit, apoi in zaharul vanilat;
- se pun, intr-o tava unsa cu unt, un sfert de ora la cuptor, la foc foarte mic;
- se mai presara zahar vanilat.
Mod de servire
Se servesc fierbinti.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.