Aperitiv cu ciuperci
Un aperitiv gustos din ciuperci, morcov ras si ceapa, kaizer, smantana, marar tocat si ou. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Budinca de legume
Budinca de morcovi, mazare, conopida si ciuperci, presarata cu cascaval ras.
Ingrediente
- 4 morcovi;
- 200 g de mazare;
- 200 g de ciuperci;
- 200 g de conopida;
- 120 g de unt;
- 80 g de faina;
- 500 ml de lapte;
- 100 g de cascaval;
- 4 oua;
- 2 linguri de pesmet;
- sare.
Mod de Preparare Budinca de legume
- legumele se curata si se spala, apoi morcovii si ciupercile se taie felioare subtiri, iar buchetelele de conopida in jumatate, pe lungime;
- se inabusa legumele in 30 g de unt, turnand treptat cate putina apa fierbinte; cand s-au inmuiat, se stinge focul si se lasa sa se raceasca;
- separat, se topesc 70 g de unt, presarand faina pana se omogenizeaza amestecul, apoi se stinge cu laptele caldut, incorporat treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase; se lasa la racit;
- cand legumele si sosul s-au racit, se amesteca adaugandu-se treptat galbenusurile, 50 g de cascaval ras si albusurile batute spuma cu un praf de sare;
- cu untul ramas se unge un vas termorezistent, dupa care se tapeteaza cu pesmet; se toarna compozitia in vas si fie se introduce la cuptor, pentru 35-40 de minute, la foc mijlociu, fie se acopera cu un capac si se fierbe timp de 40-45 de minute pe baie de aburi;
- cand este gata, se presara cascaval ras si se portioneaza dupa ce s-a mai racit.
Mod de servire
Se serveste cu iaurt, sana sau lapte batut.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.