7,297 oferte
3,178 obiective

Gaina cu smochine

Reteta adaugata de catre admin in data de 2012-05-04
6.5/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Gaina cu smochine

Pulpe de gaina cu smochine, vin si sos caramel.

Ingrediente

  • 1 kg de carne de gaina (pulpe sau altceva);
  • 300 g de smochine proaspete sau uscate;
  • 100 ml de vin;
  • 1 ceapa;
  • 150 g de sos de rosii;
  • 40 g de zahar;
  • 25 g de unt;
  • sare.

Mod de Preparare Gaina cu smochine

  • untul se pune intr-o cratita, pe foc mic, si, cand s-a infierbantat, se introduc bucatile de carne si ceapa tocata; se acopera si se lasa sa fiarba in zeama lasata de carne; dupa ce scade, se mai toarna putina apa si se fierbe in continuare, tot acoperit;
  • smochimele se spala (daca sunt uscate, se pun in apa sa se inmoaie) si, cand carnea este aproape fiarta, se introduc in oala, se acopera si se lasa sa fiarba mai departe;
  • zaharul se arde putin pana capata o culoare castaniu deschis, apoi se adauga putina apa si se fierbe pana se dizolva;
  • siropul obtinut se toarna in cratita cu carne;
  • se adauga sosul de rosii si vinul, se sareaza si se mai fierbe la foc mic pana scade, dar sa mai ramana sos.

+ adauga comentariu pentru Gaina cu smochine COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania