Linzer cu mure ca la Bistrita
Prajitura cu mure si bezea. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Crema de caise
Un desert cu adevarat special, cu un gust delicios si un aspect deosebit, de preparat la ocazii.
Ingrediente
- 1 kg de caise;
- 6 oua;
- 2 l de lapte;
- 400-500 g de zahar;
- 100 g de faina;
- 2 plicuri de zahar vanilat.
Mod de Preparare Crema de caise
- 750-800 g de caise se curata de coaja si de samburi, apoi se fierb cateva minute cu 100-125 g de zahar; se face un piure, care se pune la rece;
- cele 6 galbenusuri se amesteca cu restul de zahar si faina, se adauga laptele caldut si se fierbe compozitia obtinuta pe baie de aburi pana se ingroasa;
- se incorporeaza albusurile batute spuma ca pentru bezele, zaharul vanilat si piureul de caise, amestecand usor, de jos in sus;
- dupa ce s-a racit, se pune 2-3 ore la frigider;
- se serveste in cupe, cu sferturi de caise deasupra pudrate cu zahar sau ornate cu frisca.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.