7,297 oferte
3,178 obiective

Linzer cu mure ca la Bistrita

Reteta adaugata de catre monica in data de 2013-10-08
10.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Linzer cu mure ca la Bistrita

Prajitura cu mure si bezea.

Ingrediente

  • 350 g de faina;
  • 250 g de unt;
  • 4 oua;
  • 280 g de zahar;
  • 100 g de zahar pudra;
  • 500 g de mure;
  • 1 lamaie;
  • 1 lingura de gris;
  • sare.

Mod de Preparare Linzer cu mure ca la Bistrita

  • se freaca untul cu zaharul pudra si un praf de sare, adaugandu-se galbenusurile pe rand si amestecand dupa fiecare;
  • se pun apoi coaja rasa de lamaie si faina in ploaie;
  • se amesteca totul fara a se framanta, dupa care se intinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina;
  • murele se spala, se lasa putin sa se scurga, apoi se amesteca cu grisul, se aseaza peste aluat si se da prajitura la cuptor;
  • in acest timp, se bat albusurile cu zaharul si o lingura de zeama de lamaie; spuma obtinuta se intinde peste prajitura pe jumatate coapta, dandu-se iar la cuptor pentru inca 15 minute;
  • dupa ce este gata, se lasa la racit si se taie cu un cutit trecut prin apa rece, ca sa nu se farame bezeaua.

+ adauga comentariu pentru Linzer cu mure ca la Bistrita COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania