7,297 oferte
3,178 obiective

Ciorba moldoveneasca de burta

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-10-18
10.0/10 din 2 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Ciorba moldoveneasca de burta

Ciorba de burta si rasol de vita, dreasa cu galbenusuri de ou batute cu otet si presarata cu leustean si patrunjel verde.

Ingrediente

  • 1 kg de burta de vita;
  • 500 g de rasol de vita;
  • 120 g de ceapa;
  • 40 g de morcovi;
  • 40 g de telina;
  • 40 g de patrunjel (radacina);
  • 3 oua;
  • 100 ml de otet;
  • 30 g de orez;
  • 20 g de leustean;
  • 20 g de patrunjel verde;
  • 15 g de sare;
  • 3 g de piper.

Mod de Preparare Ciorba moldoveneasca de burta

  • burta se curata, se spala in cateva ape calde si apoi in apa rece, si se freaca cu sare sau malai;
  • se pune apoi la fiert, impreuna cu rasolul de vita si sare, in 2 l de apa rece;
  • dupa ce s-a spumuit, se adauga zarzavatul intreg, lasand-o sa clocoteasca la foc moale 3-4 ore;
  • dupa ce s-a inmuiat, zarzavatul se scoate; la fel si burta, care se taie in fileuri subtiri;
  • orezul se fierbe separat, iar galbenusurile se bat cu telul impreuna cu otetul si cu acest amestec se drege zeama;
  • se adauga apoi fierturii, impreuna cu burta, zeama dreasa, sare si piper, apoi se presara patrunjelul si leusteanul tocate fin.

+ adauga comentariu pentru Ciorba moldoveneasca de burta COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania