7,297 oferte
3,178 obiective

Cartofi muntenesti

Reteta adaugata de catre noana in data de 2011-02-25
8.0/10 din 5 voturi


Descriere Cartofi muntenesti

Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.

Ingrediente

  • 150 g branza de vaci;
  • 100 g telemea de vaca;
  • 1 ou;
  • 3 rosii;
  • 4 cartofi mari;
  • unt;
  • sare, piper si cimbru.

Mod de Preparare Cartofi muntenesti

  • se curata si se rad cartofii, se fierb, dupa care se scurg de apa;
  • se amesteca branza de vaci cu oul, sarea, cimbrul, piperul, dupa care se adauga cartofii;
  • se pun intr-un vas pentru coptor;
  • se taie telemeaua felii si rosiile in rondele;
  • se pun rosiile in vas, deasupra amestecului de cartofi, si se acopera totul cu feliile de telemea;
  • se pune vasul la cuptor, ca sa se topeasca branza.

Mod de servire

Se recomanda un pahar cu vin alb, sec.

+ adauga comentariu pentru Cartofi muntenesti COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania