7,297 oferte
3,178 obiective

Buciume prajite in unt

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-04-13
10.0/10 din 3 voturi


 

Descriere Buciume prajite in unt

Pui pe o masa 160 dramuri faina, 50 dramuri unt proaspat taiat felii in faina, 80 dramuri migdale curatite si pisate cu faina, 5 dramuri scortisoara, de la o alamaie coaja; intai freci faina cu unt cu un ciuciutoriu bine, apoi pui scortisoara si coaja de alamaie, un ou intreg si 4 galbanusuri, 40 dramuri zahar cernut; il amesteci bine cu ciuciutoriul, apoi il intinzi de o muche de cutit de gros; pe urma tai turtele cat calupurile de mari; ai unt in oala si cand incepe a ferbe, moi calupul in unt si pui degraba turta pe dansul si o legi cu ata; sa o pui in unt si o lasa de se rumineste; apoi o scoti degraba de pe calup si-o presari cu zahar sau ii faci glas deasupra.

* buciume - colaci in forma de cornet;
* dram - unitate de masura pentru greutati, egala (in Moldova) cu aproximativ 3 grame; bucatica, farama;
* ciuciutoriu - sucitor, facalet;
* glas - glazura.

Ingrediente

Mod de Preparare Buciume prajite in unt


+ adauga comentariu pentru Buciume prajite in unt COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania