Intoarse de vinete
Vinete prajite cu branza, oua si legume. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Bors de ciuperci
O ciorba savuroasa, spre desfatarea celui care o mananca. Intalnita in zona Moldovei, este una dintre cele mai reusite fierturi romanesti.
Ingrediente
- 1 kg de ciuperci (urechiuse, pastraviori de fag, rascovi, manatarci etc.);
- 1 pastarnac;
- 1 patrunjel;
- 1 telina mica;
- 2 morcovi;
- 2 cepe;
- 1 gogosar sau 1 ardei gras;
- 500 ml de supa de carne;
- 1 l de bors proaspat;
- 1 pahar de smantana;
- 1 ou;
- 1 legatura de leustean sau alta verdeata;
- sare si piper dupa gust.
Mod de Preparare Bors de ciuperci
- zarzavatul se rade sau se toaca din cutit si se pune la fiert in 2 l de apa cu sare, timp de o jumatate de ora;
- ciupercile se taie felii subtiri si se adauga, impreuna cu supa, langa zarzavat, sa mai fiarba la foc mic, pentru inca o jumatate de ora;
- borsul se pune la fiert, iar dupa ce a dat in clocot se toarna peste ciuperci;
- se bate oul cu smantana, piper si putina zeama;
- cand fiertura a scazut cam cu 1 l, se adauga sare si se drege cu smantana si ou;
- se ia de pe foc si se presara leustean tocat.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.