Vinete prajite cu sos de rosii
Vinete prajite cu sos de rosii si usturoi. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Baclava
Se spune ca baclavaua apartine culturii antice, de unde s-a raspandit peste tot, la arabi si la greci, armeni si turci, pana la dobrogeni.
Ingrediente
- Aluat: 1 kg de faina extra, bine uscata; 1 ou; 1 lingurita de unt; 1 paharel de vin alb;
- Umplutura: 1 caus de unt topit; 1 litru de zahar; 500 g de nuci pisate;
- Sirop: 1 kg de zahar; 500 ml de apa; vanilie; scortisoara; apa de trandafiri.
Mod de Preparare Baclava
- se framanta faina bine, cu apa calduta, pana iese un aluat moale, apoi se lasa la dospit;
- se imparte aluatul in 30 de bucati sferice; fiecare bucata se intinde foaie dreptunghiulara, foarte subtire;
- se unge cu unt o tava rotunda;
- se stropeste fiecare foaie cu unt si se presara cu nuci si zahar;
- se impacheteaza ca o scrisoare, adunand colturile la mijloc, o data si inca o data sau se pot alterna foile cu umplutura;
- se potrivesc baclavalele, se mai scalda inca o data in unt si apoi se pun la cuptor, la foc potrivit;
- la final, cand baclavalele s-au rumenit, se toarna peste ele siropul, rezultat din fierberea ingredientelor specificate.
Mod de servire
Se serveste a doua zi, rece.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.