7,297 oferte
3,178 obiective

Vinete prajite cu sos de rosii

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-12-08
9.0/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Vinete prajite cu sos de rosii

Vinete prajite cu sos de rosii si usturoi.

Ingrediente

  • 3 vinete de marime mijlocie;
  • 500 g de rosii;
  • 3 capatani de usturoi;
  • 100 g de faina;
  • 100 ml de ulei;
  • 1 lingurita de zahar;
  • sare.

Mod de Preparare Vinete prajite cu sos de rosii

  • vinetele se taie rondele, se pun cateva minute in apa clocotita cu sare, apoi se tin la uscat, presate sub un suport de lemn, timp de 20 de minute;
  • dupa ce apa din ele s-a scurs, rondelele se dau prin faina si se prajesc in ulei, la foc potrivit;
  • separat, usturoiul se caleste usor in putin ulei si se amesteca cu rosiile curatate de coaja si taiate marunt, zahar si sare; compozitia se acopera cu un capac si se tine pe foc pana se inmoaie usturoiul;
  • cand sosul este gata, rondelele de vinete se aseaza pe un platou, iar sosul se toarna in mijloc sau peste.

+ adauga comentariu pentru Vinete prajite cu sos de rosii COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania