Varza a la Cluj
Echilibrul perfect dintre varza calita, sarmalute si bulz ardelenesc. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Musaca de varza
Acest gen de mancare seamana mult cu varza de Cluj.
Ingrediente
- 1 pahar de orez;
- 2 cepe;
- 6 ardei grasi;
- 1 pahar de smantana;
- 1 varza;
- 1 pahar de untdelemn;
- 1 kg de rosii;
- 500 g de carne slaba de porc;
- 1 cana de supa de carne;
- 1 lingurita de pasta de ardei;
- 1 lingura de pasta de rosii;
- piper, sare, cimbru.
Mod de Preparare Musaca de varza
- se toaca cepele si carnea, apoi se pun in 2-3 linguri untdelemn, la calit; se adauga apa sa se-nabuse;
- orezul se spala si se pune la fiert;
- se toaca varza marunt, daca e acra se spala in 2-3 ape, sa se desareze;
- cand a fiert orezul, se clateste si, scurs bine, se pune peste carnea tocata;
- se amesteca cu pasta de rosii si ardei, se pipereaza din belsug, se potriveste de sare;
- se taie rosiile si ardeii felii;
- pe fundul cratitei se pune restul de untdelemn, o parte din rosii si ardei si un strat de varza;
- urmeaza un strat de carne cu orez, rosii, ardei, un praf de cimbru, iar varza, carne si tot asa pana se termina; ultimul strat e de varza, ardei si rosii;
- se toarna supa, smantana, se da la cuptor, acoperit, sa se coaca si sa se caleasca varza, cam o ora.
Mod de servire
Se serveste cu vin rosu.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.