Salata de hamsii marinate
Salata de hamsii marinate cu cartofi, ceapa, oua si masline. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Musaca de Dorna
Bunatate bucovineasca pe care o gasesti la aproape toate pensiunile din zona.
Ingrediente
- 1 ½ kg de cartofi;
- 2 oua;
- 1 pachet de unt;
- 1 pahar de untdelemn;
- 1 ceapa mare;
- 2 morcovi;
- 1 ceasca mare de smantana;
- 250 g de cascaval;
- 1 kg carne de vitel tocata (sau pasare);
- sare, piper, marar;
- pentru sos: 1 pahar de smantana; 1 lingura de miere; 1 pahar de vin; 1 pahar de suc de rosii; piper si cimbru.
Mod de Preparare Musaca de Dorna
- se toaca marunt ceapa, se rade morcovul si se pun la calit impreuna cu jumatate pachet de unt si jumatate de pahar de ulei;
- se adauga carnea atunci cand ceapa s-a calit si se lasa sa se rumeneasca putin;
- se pun cartofii la prajit la foc tare, in unt amestecat cu ulei si se scot abia dupa ce sunt aurii;
- se bat ouale cu smantana, cascaval, piper si sare;
- odata rumenita, carnea se presara cu piper, marar si sare si se pune deoparte;
- se unge o cratita mare cu unt si ulei, se alterneaza stratul de cartofi cu cel de carne amestecata cu ceapa si morcovi, se toarna smantana cu ou si cascaval, pana cand ultimul strat trebuie sa fie cel cu smantana si cascaval;
- se lasa la cuptor, la foc mic, timp de 60 de minute.
Mod de servire
Se serveste calda si cu sos.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.