Ciorba de cartofi
Ciorba de cartofi aminteste de vremurile gustoase ale copilariei, cand nu ne mai putea opri nimeni din savuratul ei. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Mancare olteneasca de vinete
Cand e sezonul legumelor si ai nevoie de ceva simplu de gatit, merita sa incerci mancarea de vinete.
Ingrediente
- 6 vinete;
- 500 g de carne de vita;
- 1 pachet unt sau 1 ceasca de ulei;
- 1 ceasca de sos romanesc (vezi reteta )
- 500 g de rosii;
- 1 legatura de marar;
- sare, dupa gust.
Mod de Preparare Mancare olteneasca de vinete
- se spala carnea, se scurge bine, dupa care se taie bucati si se pune la prajit in 100 g unt topit sau ulei; dupa ce s-a rumenit, carnea se stinge cu apa cat s-o acopere;
- se taie vinetele bucati, se sareaza si se lasa sa se scurga, timp de 15 minute; dupa ce s-au scurs, se pun la prajit in 100 de g de unt topit sau ulei, pana se rumenesc;
- se pregateste o ceasca de sos romanesc si se toarna peste carne;
- se taie rosiile felii si se toaca marunt usturoiul si se adauga peste carne impreuna cu vinetele prajite si se lasa inca putin sa fiarba;
- se toaca mararul, se sareaza si se pune amestecul la cuptor pana scade.
Mod de servire
Se serveste cu un pahar de vin alb.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.