Antricot podgorean
Antricot de vita prajit, cu sos de legume si vin. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Mancare de dovlecei
Pregatita la cuptor, mancarea de dovlecei cu sos e una tipic munteneasca, servita mai ales primavara, in post.
Ingrediente
- 1 kg de dovlecei;
- 1 legatura de patrunjel;
- 1 legatura de marar;
- 2-3 legaturi de ceapa verde;
- 200 ml de ulei;
- 2-3 linguri de bulion;
- cativa catei de usturoi;
- 1 lingurita de zahar;
- sare si piper, dupa gust.
Mod de Preparare Mancare de dovlecei
- dovleceii se spala si se taie rondele, apoi se rumenesc in ulei si se pun intr-o oala;
- ceapa, usturoiul si verdeata se toaca;
- in acelasi ulei in care s-au rumenit dovleceii se caleste ceapa, apoi se stinge cu putina apa;
- se adauga bulionul, zaharul, usturoiul, verdeata, sare, piper si putina apa, sa se inabuse impreuna;
- acest sos se toarna peste dovlecei si se da la cuptor, pana se leaga mancarea.
Mod de servire
Se poate servi calda sau rece.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.