Sarmale de porc cu afumatura
Sarmale de porc in foi de varza murata, cu slanina, soric si os afumat. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Gasca salbatica la cuptor
Desi prepararea ei cere multa rabdare, nu trebuie sa ratezi o asemenea delicatesa.
Ingrediente
- 1 gasca;
- 200 g de unt;
- 200 g de untura de gasca;
- 1 kg de ceapa;
- 2 capatani de usturoi;
- 1 litru de vin alb de masa;
- 1 kg de rosii decojite, in bulion sau proaspete;
- 250 ml de vin alb dulce (Tamaioasa sau Muscat Ottonel);
- sare si piper;
- ierburi uscate sau proaspete: marar, cimbru, leustean, patrunjel.
Mod de Preparare Gasca salbatica la cuptor
- gasca curatata se taie bucati si se freaca cu piper si usturoi;
- se incing untul cu untura, apoi se potriveste gasca in cratita, rumenirea facandu-se la foc iute sa inchida porii;
- se toaca ceapa si usturoiul, se pun 15 minute la calit langa gasca rumenita, la foc mic;
- se incalzeste 1 litru de vin alb sec si se toarna peste carne;
- se taie rosiile, se adauga la fiertura cu buchetul de ierburi, sare si piper;
- se acopera bine si se da la cuptor 4-5 ore, la foc mic;
- la sfarsit se degreseaza, se scot ierburile, se descopera si se adauga vinul parfumat si dulce pentru inca o jumatate de ora de clocote.
Mod de servire
Se serveste cu un pahar de vin, Pinot Noir sau Feteasca Neagra.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.