
Dulceata de mure
Cu un praf de scortisoara, cuisoare si putin suc de lamaie, dulceata de mure are un gust excelent, putand fi servita ca atare sau folosita drept ingredient in prepararea unor deserturi diverse. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Friptura de pasare cu afine si mere
Reteta adaugata de catre
visanraluca in data de
2014-01-29
3 voturi
din ![]() |
Descriere Friptura de pasare cu afine si mere
Friptura de pasare, imbogatita cu cimbru si dafin, servita cu afine si mere.
Ingrediente
- 1 gaina sau 1 pui;
- 250 g de slanina;
- 40 de unt;
- 3 cepe;
- 250 g de afine;
- 350 g de mere din compot;
- 1/2 kg de smantana;
- 1 foaie de dafin;
- 1 lingurita de cimbru;
- sare si piper.
Mod de Preparare Friptura de pasare cu afine si mere
- se curata gaina (sau puiul) si se inveleste in fasii subtiri de slanina;
- se aseaza apoi la prajit intr-o cratita cu unt topit, impreuna cu cepele taiate marunt, cimbrul si dafinul; cratita se acopera cu un capac si din cand in cand se adauga cateva linguri cu smantana;
- dupa ce carnea este bine patrunsa, se aseaza pasarea pe un platou, iar deasupra se toarna sosul fierbinte dat prin strecuratoare;
- friptura se serveste impreuna cu garnitura de afine si mere.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.