7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Moi si aromate, rulourile cu crema de vanilie sunt pe placul tuturor. ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 2 voturi

Despre Saptamana Patimilor

Despre Saptamana Patimilor

Saptamana Patimilor este cea mai insemnata perioada a Postului, denumita si Saptamana cea Mare. Daca va intrebati ce se intampla in fiecare zi din aceasta saptamana, ce evenimente sunt infatisate de catre biserica, pana la Pasti, va spunem in cele ce urmeaza.

Luni se face pomenirea patriarhului Iosif, vandut de fratii sai cu treizeci de arginti, despre care se spune ca este o preinchipuire a lui Hristos, care a fost vandut de Iuda. Acuzat de desfranare, ajunge in temnita, iar in urma dezlegarii unor vise, este scos din inchisoare si pus administrator peste tot Egiptul. Aceasta stapanirea a lui Iosif peste Egipt era considerata o prefigurare a biruintei lui Hristos asupra pacatelor lumii. Tot acum se face pomenirea smochinului neroditor, blestemat de Hristos sa se usuce pentru ca nu avea rod. Am citit ca exista o pilda data omului, din care trebuie sa retina, ca Dumnezeu este si iubire si dreptate. Astfel, la judecata de apoi, El nu doar va rasplati, ci va si pedepsi pe cei ce nu au rodit.

Marti este ziua celor zece fecioare. Din pilda despre acestea e de retinut ca Hristos trebuie sa Se regaseasca in fiecare dintre noi in orice moment. In urcusul Mantuitorului spre Golgota, Iisus a fost intampinat de zece fecioare.Cinci fecioare au avut doar candela fara ulei, iar celelalte cinci au avut si candela si ulei. Candela fara ulei ar reprezenta realizarea de sine in totala nepasare de ceilalti, iar Candela cu ulei, evlavia insotita de milostenie.

Miercuri se face pomenirea femeii pacatoase care a spalat cu lacrimi si a uns cu mir picioarele Mantuitorului, inainte de Patima Sa, ca simbol al pocaintei si indreptarii omului pacatos.

Joia Patimilor este inchinata amintirii a patru evenimente deosebite din viata Mantuitorului: spalarea picioarelor ucenicilor, ca pilda de smerenie, Cina cea de Taina la care Mantuitorul a instituit Taina Sfintei Impartasanii, rugaciunea arhiereasca si inceputul patimilor prin vinderea Domnului.

In Vinerea Mare se amintesc sfintele, dar si inspaimantatoarele Patimi ale Mantuitorului. Aceasta mai este numita si Vinerea Pastilor, Vinerea Seaca, Vinerea Patimilor.

Caracteristica esentiala a acestei saptamani sta in slujbele deniilor, incepute din Duminica Floriilor, seara, si sfarsite in sambata Patimilor, incarcate de frumusete si de patrundere a starilor sufletesti.

Etichete: traditii Saptamana Patimilor pilde Pasti

"Despre Saptamana Patimilor" citeste si:
+ adauga comentariu pentru Despre Saptamana Patimilor COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania