Dulceata de coaja de harbuz
Pregatita de gospodinele de la Dunare, dulceata de coaja de harbuz face deliciul tuturor. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Crema cu frisca si nuci
Crema de budinca cu frisca si nuci prajite.
Ingrediente
- 850 ml de lapte;
- 1 plic de praf de budinca (cu gust de vanilie, lamaie, frisca);
- 150 g de zahar;
- 1 plic de zahar vanilat;
- 120 g de miez de nuca;
- 250 ml de smantana;
- bomboane decorative.
Mod de Preparare Crema cu frisca si nuci
- nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se macina fin;
- praful de budinca se dizolva in 100 ml de lapte rece;
- laptele ramas se fierbe impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga praful de budinca dizolvat, se reduce focul si se lasa sa fiarba timp de 2-3 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa budinca;
- dupa ce este gata, se stinge focul, se presara nucile macinate fin si zaharul vanilat si se omogenizeaza, apoi se lasa budinca sa se raceasca lent, acoperind vasul cu o folie de plastic;
- smantana se bate, iar 200 g din frisca obtinuta se incorporeaza in crema racita, amestecand usor;
- crema se repartizeaza in pahare umezite in prealabil, decorand cu restul de frisca si bomboane.
Mod de servire
Se serveste rece, alaturi de piscoturi sau biscuiti.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.