Patlagele murate
Patlagelele ce se mureaza sa se despice la mijloc pe patru locuri si sa pui in crapaturi usturoi hacuit, cu frunza de telina; apoi sa oparesti frunza de telina, sa legi patlagelele pe la mijloc si sa ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Crema caramel
Crema caramel, un desert dulce, dulce.
Ingrediente
- 1 l de lapte;
- 6 oua;
- 325 g de zahar;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- 300 g de biscuiti;
- 85 g de unt;
- 2 linguri de ulei.
Mod de Preparare Crema caramel
- se caramelizeaza intr-o cratita 150 g de zahar; se tapeteaza vasul cat mai uniform, inclinandu-l cu repeziciune in toate partile; la final, se lasa zaharul sa se raceasca;
- ouale se mixeaza cu 5 linguri de zahar, cu zaharul vanilat si cu laptele, dupa care amestecul obtinut se toarna in cratita tapetata cu zaharul ars si se introduce in cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 50 de minute;
- biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit, apoi se asaza pe hartie pergament, in forma de blat subtire, rotund, cu diametrul egal cu al cratitei in care se pregateste crema;
- se prepara un sirop din 100 g de zahar si 2-3 linguri de apa, la foc mic, amestecand pana cand devine auriu; se unge o coala de hartie pergament cu ulei si se toarna in fir subtire stelute, gheme sau alte figurine de caramel;
- crema se rastoarna peste blatul de biscuiti si se decoreaza cu stelute si gheme de zahar ars.
Mod de servire
Se serveste rece.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.