Scrumbii invartite
Fileuri de scrumbie in sos de bulion, mustar si ienibahar, cu foi de dafin si lamaie. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Cozonac bucovinesc
Cozonacul este o prajitura traditionala in Romania, fiind oricand binevenit la masa, atat de Sarbatori, cat si in oricare alta zi.
Ingrediente
- 1200 g faina extra;
- 1 pahar cu miere;
- 200 g stafide;
- 2 cesti de lapte;
- 50 g de drojdie;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- 1 lingurita de sare;
- 500 g miez de nuca;
- 15 oua;
- 2 pahare de unt+50 de g pentru uns tava;
- 400 g de zahar;
- coaja de lamaie;
- 1 lingurita de esenta de rom.
Mod de Preparare Cozonac bucovinesc
- se amesteca laptele cu zaharul si se pune putin la incalzit pe marginea plitei;
- se pune untul la loc caldut ca sa se topeasca;
- se separa albusurile de galbenusuri;
- se bat albusurile, iar galbenusurile se freaca cu putin zahar;
- se cerne faina intr-un lighean;
- se pun laptele si ouale si se framanta; cand aluatul incepe sa se lege, se adauga untul, esenta de rom, stafidele, zaharul vanilat si coaja de lamaie;
- se mai framanta 15 minute, dupa care aluatul se lasa o ora la dospit;
- se toaca nucile si cu cutitul si prin masina, apoi se amesteca cu miere de albine;
- se ia coca dospita, se imparte si se intinde bucata cu bucata in tavi;
- se presara nuca pe foaie, cat incape si se ruleaza;
- se ung tavile cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se aseaza cozonacii si se lasa sa creasca cat tava;
- se ung cozonacii cu galbenus de ou si se pun la cuptor;
- se pune o lingura de miere cu putina apa la incalzit;
- se scot cozonacii si se ung apoi cu miere.
Mod de servire
Se serveste cu vin alb.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.