Friptura de miel ca-n Banat
Rumenita si spectaculoasa, aceasta friptura este nelipsita din ceremonialul de Pasti al banatenilor. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Corabiele
Un dulce simplu, de facut in fiecare duminica.
Ingrediente
- 1 pahar de unt;
- 3 pahare de zahar tos;
- 1 plic de zahar vanilat;
- 2 oua;
- 1 ceasca de miez de nuca;
- unt pentru uns tava;
- 1 pahar de zahar pudra;
- faina, cat sa nu fie aluatul nici prea moale, nici vartos.
Mod de Preparare Corabiele
- se amesteca untul cu zaharul tos, cu cel vanilat si cu ouale;
- se adauga faina, putin cate putin, pana se face un aluat potrivit;
- se intinde o foaie groasa de aproximativ un degetel si se taie forme rotunde cu paharul;
- pe fiecare turtita se pune cate o jumatate de miez de nuca;
- se unge tava cu unt, se pun corabielele si apoi se dau la cuptor;
- cand s-au rumenit se scot si se presara din belsug cu zahar pudra.
Mod de servire
Se mai pot servi cu gem sau marmelada deasupra.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.