7,297 oferte
3,178 obiective

Alege un Judet

Obiective

Calculeaza Ruta

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!

   Calculeaza   

Horoscopul zilei

Horoscopul zilei zodia Berbec Horoscopul zilei zodia Taur Horoscopul zilei zodia Gemeni
Horoscopul zilei zodia Rac Horoscopul zilei zodia Leu Horoscopul zilei zodia Fecioara
Horoscopul zilei zodia Balanta Horoscopul zilei zodia Scorpion Horoscopul zilei zodia Sagetator
Horoscopul zilei zodia Capricorn Horoscopul zilei zodia Varsator Horoscopul zilei zodia Pesti
Zalatina de toporasi

Zalatina de toporasi

Sa iei 60 dramuri toporasi, numai frunzele de la floare, si le oparesti c-o litra de apa clocotita si o lasi pana se limpezeste; apoi torni apa aceea peste 40 dramuri zahar, pui si zama de la doua ala ...

Bilete de Avion





Pasageri (max. 9):
Adulti (>18 ani)
Tineri (12-18 ani)
Copii (2-12 ani)
Infanti (<2 ani)
10.0/10 din 1 vot

Concert de syntharp la Rasnov: Asculta in premiera un instrument proaspat lansat

Concert de syntharp la Rasnov: Asculta in premiera un instrument proaspat lansat

Festivalul de Film Istoric de la Rasnov aduce in Romania un nou instrument muzical, prezentat in premiera la noi in tara si pentru a doua oara in lume. Se numeste syntharp si este primul instrument electronic-acustic cu coarde.

In aceasta seara, de la ora 20:00, la Casa de Cultura din Rasnov, este programat un concert de syntharp, care va consta dintr-o combinatie de lucrari in prima auditie, scrise special pentru acest instrument, si parti de improvizatie. Protagonisti vor fi Arion Pascal din Elvetia – creatorul instrumentului – Catemir Cosnean si Filip Serbu, ambii din Harman. Intrarea este libera.

Piesele interpretate sunt compozitii create special pentru syntharp prin diverse metode: lucrari laureate in cadrul concursului de compozitie organizat in Elvetia in luna mai 2011, cu ocazia lansarii instrumentului pe piata, inregistrari cu instrumente acustice si piese rezultate din folosirea software-ului special creat pentru syntharp, denumit „Celerina”. 

Acest software permite crearea de compozitii proprii programului, care pot fi derulate la nesfarsit, fara a se repeta. Exemplele alese pentru concert sunt parsi inregistrate ale unor astfel de compozitii generate de calculator si inregistrari vocale combinate cu sunete de sintetizator.

Syntharp este o creatie foarte recenta, fiind lansat in premiera mondiala in Elvetia, in luna iunie a acestui an. Prin intermediul electro-magnetilor, instrumentul permite transformarea sunetelor din mediul electronic analog sau digital in sunete naturale redate de un instrument acustic.

Multitudinea de sunete armonice prezente in fiecare din cele douasprezece perechi de coarde acordate in sistem armonic, sunete accesibile individual, permite instrumentului redarea multiplelor timbre sonore specifice diverselor instrumente naturale si nu numai. Acest fapt aduce instrumentul nu doar la un nivel superior difuzoarele hi-fi de azi, datorita sunetelor emise intr-un mod cat se poate de natural.

Asculta aici cum suna noul instrument syntharp


Etichete: syntharp concert Rasnov festival film instrument premiera Elvetia celerina

"Concert de syntharp la Rasnov: Asculta in premiera un instrument proaspat lansat " citeste si:
+ adauga comentariu pentru Concert de syntharp la Rasnov: Asculta in premiera un instrument proaspat lansat COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Cazare Romania