Ciorba de peste
Ciorba de peste proaspat cu legume, acrita cu otet si presarata cu leustean. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Coltunasi cu urzici
Coltunasi cu urzici si cascaval.
Ingrediente
- 5 gramezi de urzici;
- 450 g de faina;
- 2 oua;
- 100 g de unt;
- 150 ml de lapte;
- 150 g de cascaval;
- sare, piper si nucsoara macinata.
Mod de Preparare Coltunasi cu urzici
- se cern 400 g de faina intr-un castron, iar la mijloc se face o adancitura in care se pun 150 ml de apa si ouale batute cu sare dupa gust; se framanta un aluat potrivit de tare, care se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca;
- urzicile se spala, se curata si se fierb timp de 10 minute, apoi se storc bine si se toaca marunt;
- se topesc intr-o tigaie 50 g de unt, se presara 20 g de faina si se omogenizeaza rapid, apoi se toarna cate putin lapte, amestecand continuu, pana se obtine un sos alb gros;
- cand sosul s-a racit, se incorporeaza urzicile, 100 g de cascaval ras, sare si condimente dupa gust;
- pe o planseta presarata cu faina, se intinde aluatul in foaie groasa de 3-4 mm, din care se taie patratele cu latura de 7-8 cm; se repartizeaza umplutura pe jumatate dintre patrate, se acopera cu cele ramase si se presaza marginile din loc in loc, cu dintii unei furculite;
- se pun coltunasii la fiert in apa sarata clocotita, la foc mediu; cand sunt gata, se ridica la suprafata;
- se scurg si se pun deasupra restul de unt taiat in felioare si cascavalul ras ramas.
Mod de servire
Se servesc calzi.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.