Snitel ca la Beius
Carne de vitel trasa in faina si prajita, apoi data la cuptor cu sos de ceapa, telina si bulion. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Ciorba de salata verde
Ciorba de salata verde este o reteta ardeleneasca destul de consistenta, desi abunda verdeturile proaspete.
Ingrediente
- 5 - 6 salate verzi potrivite;
- 200 ml lapte prins;
- 100 g slanina afumata;
- 100 g carnat afumat;
- 1 ceapa mica si una mare;
- 1 lingurita de boia;
- 2 linguri de untdelemn;
- 500 ml zer de la branza de vaci;
- 4 oua;
- 100 ml smantana;
- 1 capatana mica de usturoi;
- 1 morcov;
- marar, leustean si patrunjel;
- 25 g faina;
- sare.
Mod de Preparare Ciorba de salata verde
- salata se spala foarte bine si se taie marunt;
- carnatul se taie si el marunt;
- se rade ceapa mare si morcovul;
- se pun la fiert toate pe foc mic, in 2 litri de apa clocotinda;
- ceapa mica se curata si se rade;
- faina se rumeneste in untdelemn intr-o cratita la foc mic, amestecand mereu; se ia de pe foc, se amesteca cu ceapa mica rasa, pana devine un sos subtire;
- slanina se taie felii cat mai marunte si se pune la prajit intr-o tigaie; dupa ce s-a rumenit se scoate pe o farfurioara;
- se iau 3 oua si se bat energic;
- se pun la prajit in grasimea lasata de slanina, omleta trebuind sa fie bine rumenita pe ambele parti dupa care se taie in patratele;
- se ia usturoiul si se piseaza bine, apoi se amesteca cu boia;
- dupa ce a fiert ciorba (aproximativ 45 minute), se pune sosul subtire cu ceapa , untdelemnul, slanina prajita, omleta, paprika cu usturoi, amestecandu-se de cateva ori pana se omogenizeaza;
- ciorba se mai lasa la fiert pentru inca 15 minute, timp in care se bate oul cu smantana, laptele acru si zerul;
- se toaca verdeata si se adauga la final in ciorba;
- se pune sare dupa gust.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.