Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Ciorba de miel
Ciorba de miel cu zarzavat, orez, verdeata si bors, dreasa cu smantana si ou.
Ingrediente
- 1 cap de miel, gat, coada, bucati de carne si os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie);
- 2-3 morcovi;
- 1-2 pastarnac;
- 1 telina mica;
- 2 cepe sau 3 legaturi de ceapa verde;
- 100 g de orez;
- 2 oua;
- 200 ml de smantana;
- 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon);
- 2 legaturi de verzituri (stevie, loboda, macris, leurda);
- 1 l de bors (eventual 100 ml de otet);
- 20 de boabe de piper;
- sare.
Mod de Preparare Ciorba de miel
- se pregateste capul de miel: se taie partea din fata, se scot globii ochilor, se spala narile cu apa si se curata cu varful cutitului;
- gatul si restul carnii se taie in bucati potrivite;
- morcovul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt si se pun la fiert in 3 l de apa rece, impreuna cu carnea, piperul si o lingurita de sare; se spumuieste;
- dupa ce a fiert o ora la foc mic, se adauga orezul si verzitura tocata;
- borsul se da intr-un clocot, apoi, dupa 20 de minute, se adauga la ciorba (cam jumatate de litru, iar daca va place mai acra, 1 l) si se mai lasa cateva clocote;
- se ia cioba de pe foc si se drege cu smantana batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, apoi se sareaza;
- se presara verdeata tocata (leustean si tarhon).
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.