Tocana olteneasca
Cu multe verdeturi, consistenta, delicioasa, tocanita olteneasca, alaturi de o mamaliguta calda te face sa te gandesti la ea cu pofta. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Chiftelute de burta
Aceste chiftele sunt extraordinare alaturi de un piure de cartofi, mazare sau fasole verde.
Ingrediente
- 2 kg de burta;
- 1 jumatate de franzela;
- 1 morcov;
- 1 ardei gras;
- sare, piper si boia;
- faina pentru tavalit chiftelele;
- ulei pentru prajit;
- 1 legatura de marar;
- 2 cepe si o lingura de ulei pentru calit;
- 4-6 oua;
- 1 capatana mare de usturoi.
Mod de Preparare Chiftelute de burta
- Se spala burta si se pune la fiert, cateva ore;
- se inmoaie franzela in lapte;
- mararul se toaca pasta;
- ceapa si ardeiul se toaca si se calesc in ulei, apoi se scurg bine;
- dupa ce a fiert, burta se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela stoarsa un pic, ceapa si ardeiul, usturoiul si morcovul;
- tocatura se freaca cu oua, boia si marar, se sareaza si pipereaza;
- se pune ulei la incins;
- se formeaza chiftele, se tavalesc in faina si se rumenesc usor in tigaie, pe ambele parti.
Mod de servire
Se servesc cu vin alb.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.