
Bors de fasole vere cu taitei de casa
Cu discrete arome de usturoi si cimbru, borsul de fasole verde cu taitei se presara cu leusean si se serveste cu pofta. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017

Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
- Cetatea Poenari Arges
- Cheile NereiCaras-Severin
- Lacul SurducTimis
- Palatul Stirbei de la BufteaIlfov
- Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din SalcutaBistrita-Nasaud
- Biserica Sfantul Athanasie din NiculitelTulcea
- Castelul Bethlen-HallerAlba
- Muzeul National de Arta al RomanieiBucuresti
Articole recente
Bilete de Avion
![]() |
Descriere Budinca de legume
Budinca de morcovi, mazare, conopida si ciuperci, presarata cu cascaval ras.
Ingrediente
- 4 morcovi;
- 200 g de mazare;
- 200 g de ciuperci;
- 200 g de conopida;
- 120 g de unt;
- 80 g de faina;
- 500 ml de lapte;
- 100 g de cascaval;
- 4 oua;
- 2 linguri de pesmet;
- sare.
Mod de Preparare Budinca de legume
- legumele se curata si se spala, apoi morcovii si ciupercile se taie felioare subtiri, iar buchetelele de conopida in jumatate, pe lungime;
- se inabusa legumele in 30 g de unt, turnand treptat cate putina apa fierbinte; cand s-au inmuiat, se stinge focul si se lasa sa se raceasca;
- separat, se topesc 70 g de unt, presarand faina pana se omogenizeaza amestecul, apoi se stinge cu laptele caldut, incorporat treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase; se lasa la racit;
- cand legumele si sosul s-au racit, se amesteca adaugandu-se treptat galbenusurile, 50 g de cascaval ras si albusurile batute spuma cu un praf de sare;
- cu untul ramas se unge un vas termorezistent, dupa care se tapeteaza cu pesmet; se toarna compozitia in vas si fie se introduce la cuptor, pentru 35-40 de minute, la foc mijlociu, fie se acopera cu un capac si se fierbe timp de 40-45 de minute pe baie de aburi;
- cand este gata, se presara cascaval ras si se portioneaza dupa ce s-a mai racit.
Mod de servire
Se serveste cu iaurt, sana sau lapte batut.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.