Tocanita de ciuperci
Tocanita de ciuperci, traditionala mancare romaneasca, e de consumat fie simpla, fie ca si garnitura fiind de-a dreptul delicioasa. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Boti (galuste taranesti din branza de vaci)
Reteta adaugata de catre
skytrip in data de
2011-02-25
2 voturi
din Descriere Boti (galuste taranesti din branza de vaci)
Boti sau galustele din branza de vaci este o reteta reprezentativa pentru bucataria traditionala din zona Ardealului, fiind moi si placute la gust daca se gatesc cu branza proaspata.
Ingrediente
- 1 kg branza de vaci;
- 5 – 7 oua;
- 1 ceasca de malai;
- 1 lingura untura;
- sare dupa gust.
Mod de Preparare Boti (galuste taranesti din branza de vaci)
- malaiul se pune la prajit in untura pana se schimba la culoare;
- ouale se bat bine apoi se freaca energic cu branza;
- se adauga in compozitie jumatate din malai, 1 lingura de untura si sare dupa gust;
- dupa ce s-au amestecat toate pana rezulta o crema consistenta, se fac galuste rotunde si mici care se pun la fiert in apa clocotita cu sare;
- cand s-au intarit, se tavalesc prin malaiul prajit si se pun pe farfurie.
Mod de servire
Se serveste cu un paharel de tuica sau palinca ardeleneasca.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.