7,297 oferte
3,178 obiective

Boti (galuste taranesti din branza de vaci)

Reteta adaugata de catre skytrip in data de 2011-02-25
10.0/10 din 2 voturi


Descriere Boti (galuste taranesti din branza de vaci)

Boti sau galustele din branza de vaci este o reteta reprezentativa pentru bucataria traditionala din zona Ardealului, fiind moi si placute la gust daca se gatesc cu branza proaspata.

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaci;
  • 5 – 7 oua;
  • 1 ceasca de malai;
  • 1 lingura untura;
  • sare dupa gust.

Mod de Preparare Boti (galuste taranesti din branza de vaci)

  • malaiul se pune la prajit in untura pana se schimba la culoare;
  • ouale se bat bine apoi se freaca energic cu branza;
  • se adauga in compozitie jumatate din malai, 1 lingura de untura si sare dupa gust;
  • dupa ce s-au amestecat toate pana rezulta o crema consistenta, se fac galuste rotunde si mici care se pun la fiert in apa clocotita cu sare;
  • cand s-au intarit, se tavalesc prin malaiul prajit si se pun pe farfurie.

Mod de servire

Se serveste cu un paharel de tuica sau palinca ardeleneasca.

+ adauga comentariu pentru Boti (galuste taranesti din branza de vaci) COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania