Salata de ciuperci cu arpagic
Salata de ciuperci cu arpagic, condimentata cu usturoi si foi de dafin si garnisita cu masline, patrunjel si lamaie. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Alivenci moldovenesti
Alivenci ca in Moldova, stai la masa si-ti uiti vorba.
Ingrediente
- 1 l de lapte;
- 300 g de malai grisat;
- 500 g branza de vaci;
- 250 g de smantana;
- 150 g de unt;
- 50 g de faina;
- 4-5 oua;
- sare.
Mod de Preparare Alivenci moldovenesti
- laptele, 100 de g de unt si sarea se pun intr-un ceaun de 3 l si se fierb (fara a afuma laptele);
- la primul clocot, se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase; se ingroasa cca. 5 minute, dupa care se ia de pe foc;
- se despart galbenusurile de albus, iar acesta din urma se bate spuma, cu un praf de sare;
- branza se marunteste;
- cand fiertura e aproape rece, se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile si faina si se amesteca;
- se adauga apoi si albusurile batute spuma, mestecandu-se;
- se unge o tava cu unt si apoi se tapeteaza cu faina;
- compozitia se pune in tava si se da la cuptor 40-50 de minute;
- cand e gata, se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.