SkyTrip

Patrician bio de la Adamclisi: Vinurile eco intra pe piata romaneasca

Vinurile eco isi fac usor-usor loc si pe piata din Romania, in pofida investitiilor mari si a costurilor ridicate. Doi mari "pionieri" ai vinului bio si-au asumat riscurile care insotesc comercializarea acestui produs.

Este vorba despre Domeniile Viticole Franco-Romane si Vifrana SA Constanta, nou intrata pe piata produselor bio. Cele doua companii au ales sa investeasca intr-un segment care este nou chiar si pentru piata importurilor.

Adamclisi vs. vinurile consacrate

Conform green-report.ro, cel mai mare producator de vin bio din Romania se pregateste sa devina Vifrana SA Constanta, companie care a obtinut certificare pentru primele culturi de vita-de-vie bio in 2009, prin Austria Bio Garantie, dupa 3 ani de conversie.

Culturile sunt situate la Adamclisi, in judetul Constanta, si sunt intinse pe o suprafata totala de 130 de hectare. Sortimentele sale sunt Cabernet Sauvignon rosu si roze (75 ha), Pinot Noir (14 ha), Chardonnay (21 ha), urmand ca oferta sa fie extinsa cu Feteasca Neagra (9 ha), Syrah (4 ha) si Sauvignon Blanc (9 ha).

Vinurile Patrician

Vifrana SA Constanta va intra de anul acesta pe piata cu 190.000 de sticle de Cabernet Sauvignon, productia 2009, si cu alte 200 de tone de vin din restul sortimentelor, care vor trece prin noua linie de imbuteliere instalata la crama din Adamclisi.

Potrivit sursei precizate, vinurile vor fi comercializate sub denumirea de Patrician, in principal in magazinele de specialitate.

Pe langa investitii si costuri, producatorii care se aventureaza in acest segment se ciocnesc si de culturi sensibile, dar si de clientii care trebuie convinsi in timp ca produsul este unul calitativ.

Foto: vinul.ro