Tocanita hunedoreana
La Hunedoara, tocanita se prepara din carne de porc si sos de mustar si smantana si e gustoasa de-ti vine sa-ti lingi degetele. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
- Cetatea Poenari Arges
- Cheile NereiCaras-Severin
- Lacul SurducTimis
- Palatul Stirbei de la BufteaIlfov
- Pestera Jgheabul lui ZalionBistrita-Nasaud
- Rezervatia naturala Poiana cu narcise de pe sesul MogosenilorBistrita-Nasaud
- Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail din Alba-IuliaAlba
- Rezervatia naturala Padurea RescaOlt
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Varza a la Teleorman
Varza calita in straturi, cu carne de porc si sos de rosii - o inventie teleormaneana interesanta si satioasa.
Ingrediente
- 450 g de carne de porc;
- 2 kg de varza acra;
- 250 g de ceapa;
- 50 g de orez;
- 30 g de slanina afumata;
- 25 g de bulion pasta;
- 5 g de boia de ardei;
- 100 ml de ulei;
- 1 kg de rosii;
- 25 g de sare.
Mod de Preparare Varza a la Teleorman
- ceapa se taie felii si se da prin masina, impreuna cu carnea si slanina; se pun apoi la calit;
- orezul se fierbe si se adauga la carnea tocata; amestecul se sareaza si se pipereaza;
- se pregateste un sos din ulei si rosii cu bulion;
- varza se curata, se taie julien si se adauga in sosul pregatit, apoi se stinge cu zeama de varza sau apa; se pune la fiert pana se inmoaie;
- intr-o cratita se aseaza mai intai un strat de varza calita, apoi unul din amestecul cu carne, pana se termina; ultimul strat trebuie sa fie de varza; sosul se toarna deasupra;
- se introduce la cuptor cca. 1 ora.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.