Ghiudem
Specific dobrogean, ghiudemul se prepara din carne de vita si de mistret, cu slanina si condimente. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Varza a la Cluj
Echilibrul perfect dintre varza calita, sarmalute si bulz ardelenesc.
Ingrediente
- 650-700 gr de varza (murata);
- 500 gr carne tocata de porc sau mixta;
- 100 gr bacon/carnati afumati/ kaizer;
- 150 ml bulion;
- 200 gr orez
- 2 catei usturoi;
- o ceapa mare/doua mici
- ulei;
- condimente (sare, piper, cimbru, boia dulce).
Mod de Preparare Varza a la Cluj
- se taie varza, se pune sare si se lasa un pic la "marinat";
- carnea si ceapa calita se trec prin masina de tocat; se amesteca cu orezul fiert si racit; se adauga condimente, dupa gust;
- in uleiul ramas de la ceapa calita se prajeste afumatura, dupa care se adauga varz;
- in alta cratita se pune putin ulei, apoi un strat de varza, unul de carne si putin bulion, dupa care se repeta, ultimul strat fiind de varza;
- se pun deasupra felii de afumatura, se adauga cam o jumatate de cana de apa si se lasa la cuptor, la foc mic, cam o ora.
Mod de servire
Se serveste calda, cu smantana (circa 400 ml), ardei iute si mamaliga.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.