Mancare de prune uscate
Mancare de prune uscate ca in Moldova. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Supa de rosii cu galuste de gris
Supa de rosii este una dintre mancarurile cele mai hranitoare si usor de preparat in fiecare sezon. Pentru obtinerea unor galuste pufoase, focul trebuie sa fie foarte mic, iar compozitia pregatita in momentul cand vor fi lasate in apa altfel grisul se intareste, iar galustele devin tari.
Ingrediente
- 1 ceapa;
- 1 morcov;
- 1 patrunjel (radacina);
- 1 ardei gras;
- 500 ml bulion;
- vegeta, sare, frunze de telina si patrunjel.
- Galuste: 1 ou; 150 g gris; sare si piper.
Mod de Preparare Supa de rosii cu galuste de gris
- ceapa taiata in patru, morcovul, patrunjelul si ardeiul se taie fasii subtiri, se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Cand legumele s-au inmuiat se adauga bulionul, vegeta si frunzele de telina si patrunjel si se mai fierbe un clocot.
- albusul se bate spuma, se adauga galbenusul, se omogenizeaza. Se toarna grisul in ploaie si se amesteca continuu pana compozitia devine cremoasa. Se condimenteaza cu sare si piper.
- se formeaza galustele cu lingura de supa si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierb 5 - 7 minute. Se scurg, se spala cu apa rece si se servesc cu supa de rosii fierbinte.
Mod de servire
Pentru un gust autentic banatean se adauga in farfurie o lingurita de zahar.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.