Muschi de vita impanat
Gatit la cuptor, muschiul de vita impanat cu slanina se serveste cu garnitura de cartofi-legume. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Sarmalute cu urda
Sarmalute cu urda in foi de vita, fierte in bors si servite cu smantana - un deliciu moldovenesc.
Ingrediente
- 650 g de urda dulce;
- 75 g de orez;
- 1 legatura de ceapa verde;
- 2 legaturi de marar verde;
- 100 g de unt;
- 1/2 lingura de faina;
- 1 ou;
- 400 g de foi de vita tanara;
- 125 g de smantana;
- 25 g de sare;
- 1 g de piper.
Mod de Preparare Sarmalute cu urda
- foile de vita se oparesc, apoi se freaca cu o lingura sau se trec prin sita si se amesteca cu ceapa verde (frunzele), taiata marunt, si cu mararul tocat;
- orezul se fierbe, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu urda frecata, ou si sarea;
- bulbul de ceapa verde se taie marunt si se prajeste in putin unt, pana incepe sa se ingalbeneasca, dupa care se amesteca cu orezul;
- cu aceasta compozitie se umplu foi de vita si se fac sarmale potrivit de mari;
- se aseaza foi de vita oparite pe fundul unei cratite si se peste sarmalele randuri, randuri; intre ele se pun bucatele mici de unt si crengute de marar; deasupra se acopera cu un nou strat de foi de vita;
- se toarna apa fierbinte pana se acopera bine si se fierb la un foc potrivit;
- cand sarmalele au fiert si apa a scazut, se adauga borsul fiert separat si se lasa sa scada din nou bine;
- se face un sos din faina si zeama de sarmale, fara sa se prajeasca faina, care se toarna peste sarmale si se lasa sa dea un clocot, apoi sunt gata.
Mod de servire
Se servesc fierbinti, cu smantana si mamaliguta.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.