Plachie bucovineana
Preparatele culinare din peste au fost intotdeauna la loc de cinste in gastronomia romaneasca. Pestele este o sursa de minerale si vitamine, contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Indi ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Sarmale cu peste
Sarmalele cu peste se pot prepara atat in foi de varza, cat si in foi de vita, tot secretul stand, insa, in condimente.
Ingrediente
- 1 varza;
- 150 g de orez;
- 2 cepe;
- 1 pahar de vin;
- 1 pahar suc de rosii;
- 3 linguri de ulei;
- 200 g de carne de scrumbie afumata dezosata;
- piper, marar uscat, cimbru, ienibahar, foi de dafin, dupa gust;
- 1,5 kg de carne de peste alb dezosata.
Mod de Preparare Sarmale cu peste
- se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei;
- se toaca carnea de peste;
- se amesteca bine ceapa cu carnea si se adauga praf de piper, marar, orez; cu aceasta compozitie se vor umple foile de varza, iar restul de varza se va toca;
- intr-o oala de lut se pune putin ulei, un strat de varza, foi de dafin, cimbru, apoi un strat de sarmale, alternand straturile de varza cu cele de sarmale, ultimul fiind cel de varza peste care se adauga ramurele de cimbru, boabe de piper si foi de dafin;
- se poate adauga apoi vin, apa si suc de rosii;
- se pun la cuptor pana se rumenesc.
Mod de servire
Se servesc cu mamaliga si un pahar de vin alb.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.