Rosii umplute cu piure de broccoli
Rosii umplute cu piure de broccoli, imbogatit cu usturoi, telemea si nucsoara. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Pui manastiresc
O friptura numai buna de servit musafirilor, delicioasa si plina de arome care mai de care mai incantatoare pentru simturi.
Ingrediente
- 1 pui mare;
- 1 castron de ciuperci de padure;
- cateva creste de afumatura de purcel;
- 2 cani cu smantana;
- 3 cepe;
- 2-3 oua;
- 1 cana cu vin dulceag;
- 3-4 linguri de unt;
- 2-3 catei de usturoi;
- verdeata: patrunjel, frunze de telina, marar, cimbru verde;
- sare piper, boia, cimbru.
Mod de Preparare Pui manastiresc
- puiul se taie bucati de friptura, separat spatele osos, capul, gatul, varfurile aripilor, tartita si maruntaiele; acestea se pun la fiert in apa rece, iar carnea ramasa se freaca cu cimbru, piper si boia si se pune la rumenit in unt;
- cand s-a rumenit, friptura se stinge cu supa fierbinte si se da la cuptor, la foc mic, sa se patrunda;
- ceapa se toaca si se pune la calit in unt, cateva secunde;
- afumatura se taie felioare si se rastoarna peste ceapa;
- ciupercile se taie tot felioare, se amesteca cu afumatura si ceapa si se lasa sa sfaraie putin, apoi se sting cu vin si supa;
- se adauga apoi carnea fiarta, scoasa de pe oase si tocata marunt, plus usturoiul;
- toata compozitia se pune peste friptura din cuptor, iar deasupra se toarna si 1 cana de smantana; se lasa la cuptor inca jumatate de ora, dupa primul clocot;
- ouale se bat cu 1 cana de smantana, iar verdeata se toaca;
- cand friptura e gata, se adauga sare, se drege cu ouale cu smantana si se presara verdeata.
Mod de servire
Se serveste cu mamaliga.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.