Pateu ardelenesc de ficat
Pateu din ficat, carne si organe de porc, cu ciuperci, vin si rom. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Pui ca la Arad
Puiul umplut pregatit ca in zona Aradului este o mancare delicioasa, cu o savoare aparte, mai ales daca puiul va fi ales din ferma proprie.
Ingrediente
- 1 pui mare;
- 1 pui mai mic;
- 250 g fasole verde;
- 500 g cartofi;
- 500 g rosi;
- 250 g mazare verde;
- 3 cepe;
- 2 linguri unt;
- 2 oua;
- 1 legatura de marar;
- 1 paharel de vin dulce;
- sare, piper, dupa gust;
- 2 linguri untura, 1 lingura pentru uns.
Mod de Preparare Pui ca la Arad
- se ia puiul mic si se dezoseaza;
- oasele ramase se pun la fiert in apa;
- se toaca marunt carnea scoasa de pe oase, impreuna cu maruntaiele de la amandoi puii;
- ceapa se toaca foarte fin si se pune la calita in untura;
- cand s-a undit ceapa, se adauga carnea tocata,1 paharel de vin, si se lasa sa se inabuse putin;
- fasolea se taie bucatele;
- morcovii se taie felii;
- cartofii si rosiile se taie cubulete;
- dupa ce carnea s-a fragezit, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu ouale, sarea si piperul;
- burta si pielea puiului mare se umplu cu aceasta compozitie si se coase;
- puiul se unge cu untura si se da la cuptor, intr-o tava cu mult unt topit;
- cand s-a rumenit putin, se adauga supa de oase de pui clocotita si se stropeste puiul des, sa nu se arda;
- dupa 30 minute de stat la cuptor, langa puiul deja patruns (daca e inca crud, se mai lasa sa fiarba) se adauga fasolea, mazarea, rosiile, cartofii si morcovii;
- se potriveste de sare si piper si se lasa sa se inabuse, acoperit, inca o jumatate de ora (daca este necesar, se mai adauga apa/supa calda);
- se ia capacul, se lasa sa se rumeneasca totul 10 minute;
- se toaca mararul foarte marunt si se presara peste legume, pe langa pui.
Mod de servire
Se serveste cu un pahar de vin rosu.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.