Pastrama de oaie
Mancare valaha, de consumat toamna, cu un pahar de must. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Prajitura de Arminden
Numele acestei prajituri vine de la sarbatoarea Arminden dedicata zeului vegetatiei, protector al vitelor, cailor, holdelor semanate, viilor si livezilor.
Ingrediente
- Aluat: 1 kg de faina; 1 ceasca de lapte caldut; 1 lingura de drojdie; 8 galbenusuri; 200 g de zahar pudra; zahar vanilat; 1 lingurita coaja rasa de lamaie; jumatate de pachet de unt, un sfert de pachet de unt pentru uns.
- Umplutura: 500 g de miez de nuca macinat; 500 g de zahar pudra; 1 plic de zahar vanilat; 1 lingura de zeama de lamaie; 200 g de stafide; 2 oua (pentru uns).
Mod de Preparare Prajitura de Arminden
- se freaca faina cu unt pana capata un aspect nisipos;
- se desface drojdia intr-un pahar cu lapte caldut;
- se framanta faina cu restul de lapte, tot caldut, 30 de minute;
- se adauga laptele de drojdie, se framanta aluatul si se lasa la dospit;
- se bat galbenusurile cu zahar pudra si zahar vanilat pana se fac spuma;
- se amesteca cu aluatul si coaja de lamaie; daca aluatul e prea gros se adauga lapte; se mai lasa la dospit;
- se freaca nucile macinate cu zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si stafide;
- se unge tava;
- se formeaza turte cat palma, subtiri cat o muchie de cutit, se pun in tava si se ung cu ou;
- se asaza umplutura pe turte si se unge cu ou, apoi se da la cuptor sa se rumeneasca.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.