7,297 oferte
3,178 obiective

Prajitura de Arminden

Reteta adaugata de catre admin in data de 2011-03-16
9.8/10 din 4 voturi


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Prajitura de Arminden

Numele acestei prajituri vine de la sarbatoarea Arminden dedicata zeului vegetatiei, protector al vitelor, cailor, holdelor semanate, viilor si livezilor.

Ingrediente

  • Aluat: 1 kg de faina; 1 ceasca de lapte caldut; 1 lingura de drojdie; 8 galbenusuri; 200 g de zahar pudra; zahar vanilat; 1 lingurita coaja rasa de lamaie; jumatate de pachet de unt, un sfert de pachet de unt pentru uns.
  • Umplutura: 500 g de miez de nuca macinat; 500 g de zahar pudra; 1 plic de zahar vanilat; 1 lingura de zeama de lamaie; 200 g de stafide; 2 oua (pentru uns).

Mod de Preparare Prajitura de Arminden

  • se freaca faina cu unt pana capata un aspect nisipos;
  • se desface drojdia intr-un pahar cu lapte caldut;
  • se framanta faina cu restul de lapte, tot caldut, 30 de minute;
  • se adauga laptele de drojdie, se framanta aluatul si se lasa la dospit;
  • se bat galbenusurile cu zahar pudra si zahar vanilat pana se fac spuma;
  • se amesteca cu aluatul si coaja de lamaie; daca aluatul e prea gros se adauga lapte; se mai lasa la dospit;
  • se freaca nucile macinate cu zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si stafide;
  • se unge tava;
  • se formeaza turte cat palma, subtiri cat o muchie de cutit, se pun in tava si se ung cu ou;
  • se asaza umplutura pe turte si se unge cu ou, apoi se da la cuptor sa se rumeneasca.

+ adauga comentariu pentru Prajitura de Arminden COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania