Sarmale de porc cu afumatura
Sarmale de porc in foi de varza murata, cu slanina, soric si os afumat. ...
Forum: Topicuri Noi
- In ce locuri din tara va propuneti sa mergeti in 2017? 30-01-2017
- Vacanta mea de iarna 30-01-2017
- Partiile din Romania 30-01-2017
- Bucovina, colt de rai 30-01-2017
Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum!
Top Obiective
Articole recente
Bilete de Avion
Descriere Poale-n brau moldovenesti
Poale-n brau este un desert traditional moldovenesc, placinte cu branza dulce sau sarata, pufoase si intotdeauna delicioase. Cele sarate se servesc calde inainte de masa, iar cele cu umplutura dulce, pudrate cu zahar, la sfarsitul mesei.
Ingrediente
- 500 g faina;
- 50 g zahar;
- 15 g drojdie;
- 3 oua;
- 500 ml lapte;
- 50 g unt pentru uns tava;
- 200 g unt;
- sare (dupa gust).
Mod de Preparare Poale-n brau moldovenesti
- drojdia se desface intr-o canita cu ceva apa sau lapte caldut, dupa care se amesteca cu o lingura de faina si o lingura de zahar; se lasa sa creasca aproximativ o jumatate de ora;
- se separa galbenusurile;
- peste restul fainii se toarna drojdia, laptele caldut, galbenusurile, sarea si zaharul si se framanta minim un sfert de ora;
- se adauga untul topit, care se incropeste putin cate putin;
- se lasa aluatul la crescut, acoperit cu un servet timp de 1-2 ore.
- se pregateste umplutura, amestecandu-se bine 500 g branza de burduf cu 2 oua;
- aluatul crescut, se face sul si se taie bucati mici, de dimensiunea unui mar mai mic;
- se unge platoul cu unt;
- se intinde fiecare bucata de aluat pe platou, cam de 1 cm grosime si se umple cu cate o lingura de branza;
- colturile aluatului se ridica peste branza si se lipesc, dupa care sa lasa din nou la dospit cam jumatate de ora;
- se unge tava cu unt, se pun placintele, se ung bine cu albus si se dau la cuptor la foc potrivit, pentru o jumatate de ora.
Mod de servire
Placintele cu umplutura din branza sarata se pot servi cu smantana inainte de masa, iar cele cu umplutura din branza dulce, dupa masa, ca si desert, pudrate cu zahar.
Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.
Autentificare
Fii primul care comenteaza asta.