7,297 oferte
3,178 obiective

Placintele din cartofi noi

Reteta adaugata de catre monica in data de 2014-05-29
5.0/10 din 1 vot


Bucatar retete SkyTrip

Descriere Placintele din cartofi noi

Placintele cu aluat de cartofi, umplute cu legume si presarate cu cascaval ras.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi noi;
  • 250 g de faina;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 1/2 telina;
  • 2 rosii;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • 3 oua;
  • 100 g de cascaval;
  • 100 g de smantana;
  • 2-3 frunze de telina;
  • 50 g de unt;
  • ulei;
  • sare si piper.

Mod de Preparare Placintele din cartofi noi

  • cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare, apoi se trec prin masina de tocat si se amesteca cu faina, un ou, sare si piper dupa gust; aluatul obtinut se pune deoparte;
  • dupa ce se curata, morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, iar ardeiul, ceapa si rosiile se taie marunt; radacinoasele se calesc cu ardeiul si ceapa, iar dupa ce s-au inmuiat, se adauga si rosiile, lasand totul pe foc inca 6-7 minute;
  • se amesteca dupa aceea cu smantana, 1 ou, sare si piper dupa gust;
  • aluatul cu cartofi se imparte in 3-4 bucati, din care se intind foi de 6-7 mm grosime, ce se ung cu ulei;
  • pe fiecare foaie se pun 2-3 linguri din compozitia de legume, se presara frunze de telina tocata si se ruleaza;
  • fiecare rulou se taie in 2-3 bucati, dupa care se aseaza placintelele formate intr-o tava unsa cu unt, se dau deasupra cu ou batut, se presara cu cascaval si se coc la foc potrivit timp de 40-45 de minute.

+ adauga comentariu pentru Placintele din cartofi noi COMENTARII (0):

Fii primul care comenteaza asta.


Nume utilizator:
Email utilizator:
Titlu comentariu:
Mesaj:

0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Introduceti codul de securitate din imagine

Adauga comentariu

* Comentariile care contin limbaj vulgar nu vor fi publicate.


Trebuie sa fiti membru ca sa puteti adauga propuneri de retete.

Cazare Romania